Новини 5 вересня: повернення обов’язкового декларування для чиновників та підозра Фрідману 

Вівторок, 5 вересня 2023, 21:00

Про кадрові зміни. Верховна Рада на засіданні 5 вересня звільнила з посади голову Фонду державного майна Рустема Умєрова, який має зайняти посаду міністра оборони.

Про вимогу скасувати санкції. Букмекерська група Parimatch подала до суду на президента Володимира Зеленського з вимогою скасувати санкції, запроваджені проти компанії у березні 2023 року.

Про підозру для Фрідмана. Служба безпеки задокументувала злочинну діяльність з фінансування війни проти України та оголосила підозру російському олігарху Міхаілу Фрідману.

Про обов’язкове декларування. Верховна Рада 5 вересня ухвалила в цілому законопроєкт №9534 про відновлення електронного декларування для чиновників, однак реєстр відкриють за рік. 

Реклама:

Про українських біженців. За перше півріччя 2023 року кількість українських біженців за кордоном зросла на 300-500 тисяч осіб. Станом на кінець червня за кордоном перебувало від 5,6 до 6,7 млн українців. Які раніше, більшість біженців — це жінки та діти.

Ексклюзиви ЕП

Держава заблокувала мільярди гривень клієнтів "Фрідом фінанса". Чи отримають українці гроші?

Фінансування тероризму, прихований банк та заблоковані активи. Історія одного з найбільших гравців фондового ринку, який майже рік перебуває під санкціями.

Реклама:

Цьогорічний урожай в Україні перевищує очікування, але радіти зарано. Чому?

Урожай 2023 року виявився кращим, ніж очікувалося, але є погана новина: значною мірою це зростання завдячує випадку.

Реклама: