ВАКС ще на 2 місяці продовжив дію запобіжного заходу для Коболєва

Четвер, 10 серпня 2023, 11:23 -

Слідчий суддя ВАКС 9 серпня ще на два місяці продовжив  дію запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 230 млн грн ексголові правління "Нафтогазу" Андрію Коболєву у справі щодо премій.

Про це повідомляє пресслужба САП.

Також суд залишив без змін процесуальні обов’язки, покладені на Коболєва, серед яких зокрема:

  • не відлучатися із Києва та Київської області без дозволу детектива, прокурора або суду;
  • утримуватися від спілкування з визначеним колом свідків у справі; здати на зберігання до відповідного органу паспорт (паспорти) для виїзду за кордон;
  • носити електронний засіб контролю.

Перед цим Коболєв також написав у Facebook про продовження йому процесуальних обов'язків, включно з носінням електронного браслета.

Реклама:

За його словами, у трансляції засідання було відмовлено, через "недоведеність широкого суспільного інтересу до справи Стокгольмських бонусів". Відсутність "широкого суспільного інтересу" була обґрунтована відсутністю запитів від преси, написав ексглава "Нафтогазу".

"Результати допитів незалежних членів Наглядової ради стороною обвинувачення знову не були представлені. Розумних пояснень цьому факту надано не було", - резюмував він.

Нагадаємо: 

Реклама:

Суд втретє відмовив стороні обвинувачення у продовженні строків розслідування у справі щодо премій ексголові "Нафтогазу" Андрію Коболєву.

Раніше повідомлялось, що Апеляційна палата ВАКС задовольнила скаргу прокурора на рішення ВАКС, який відхилив клопотання про продовження строку досудового розслідування у справі щодо премій ексголові "Нафтогазу" Андрію Коболєву.

Слідчий суддя ВАКС 17 квітня продовжила на 2 місяці строк дії процесуальних обов’язків, покладених на ексголову "Нафтогазу" Андрія Коболєва.

Після рішення ВАКС, який знову відмовив у продовженні строків розслідування, прокурор САП завершив досудове розслідування у справі стосовно ексголови "Нафтогазу" Андрія Коболєва.

Вищий антикорупційний суд залишив без розгляду повторне клопотання сторони обвинувачення про продовження до 6 місяців строків досудового розслідування у справі про премії ексголови "Нафтогазу" Андрія Коболєва.

Раніше слідчий суддя ВАКС вже відмовив у клопотанні щодо продовження строку досудового розслідування у справі ексголови "Нафтогазу" Андрія Коболєва.

Читайте також: 12 років за премію. Як Коболєв опинився на лаві підсудних та чому повернувся в Україну

Економічна правда

Реклама: