Новини 7 червня: перші наслідки підриву Каховської ГЕС, в Україні посилюється дефіцит робочої сили

Середа, 7 червня 2023, 21:00 -

Про Каховську ГЕС. Внаслідок підриву російськими окупантами Каховської ГЕС на Херсонщині було затоплено близько 10 тис га сільськогосподарських земель лише на правому березі – на окупованих територіях обсяг в декілька разів більше.

Будівництво нової гідроелектростанції після підриву росіянами Каховської ГЕС може коштувати близько 1 мільярда доларів.

Внаслідок знищення Каховської ГЕС затоплений єдиний в Україні державний осетровий завод - "Виробничо-експериментальний Дніпровський осетровий рибовідтворювальний завод імені академіка С.Т. Артющика".

Про робочу силу. Станом на червень 2023 року реальні зарплати українців у приватному секторі фактично припинили падіння, це відбувалося на тлі посилення конкуренції за робочу силу.

Реклама:

Про проїзд вантажівок з України. Польські фермери блокували рух вантажівок з України через пункт пропуску "Шегині". Пізніше у ДПСУ повідомили, що рух вантажівок відновлено.

Про російську нафту. Поставки російської нафти марки Urals до ЄС південною гілкою нафтопроводу "Дружба" в червні збільшаться на 16% порівняно з травнем, оскільки нафтопереробні заводи ЄС прагнуть отримати більше нафти на тлі побоювань щодо перебоїв у транзиті через Україну.

Про авіасектор. Міжнародний аеропорт "Львів" імені Данила Галицького може відновити свою діяльність як гуманітарний коридор.

Реклама:

Екслюзиви ЕП

Міста на Дніпропетровщині можуть залишитися без води. Що про це відомо?

Як зниження рівня води в Каховському водосховищі вплине на забезпечення населення водою в Дніпропетровській та Запорізькій областях?

Фотографує війну в Україні з космосу. Як Maxar став одним з головних "розвідників" світу

Компанія Maxar, супутники якої фотографують війну з космосу, раніше продавала комерційні супутники. Як вона перетворилася на одного з визначальних гравців збору розвідувальних даних?

Реклама: