Новини 22 березня: попередня угода на $15,6 мільярда з МВФ, схеми у Фонді держмайна під керівництвом Сенниченка

Середа, 22 березня 2023, 21:20

Про МВФ. Україна та Міжнародний валютний фонд досягли угоди на рівні персоналу щодо нової програми на суму 15,6 млрд дол терміном у 4 роки

Про Сенниченка. НАБУ заявило про викриття злочинної організації на чолі з колишнім головою Фонду держмайна Дмитром Сенниченком, яка впродовж 2019-2021 років заволоділа понад 500 млн грн коштів АТ "Одеський припортовий завод" та АТ "Об’єднана гірничо-хімічна компанія".

Також в розлідуванні НАБУ йдеться про те, що Сенниченко декілька разів відмовився від багатомільйонних хабарів, щоб створити собі імідж борця з корупцією, а насправді таким чином усував конкурентів. 

Крім того, співкерівник цієї злочинної організації на день народження дружини ексголови ФДМ подарував їй Porsche Macan за понад 60 тис доларів

Реклама:

Про лампи. Відтепер обміняти стару лампу розжарювання на LED можна буде лише в окремих відділеннях Укрпошти: у селах обміняти лампи можна буде до кінця квітня, а з 1 травня обмін буде в 23 відділеннях у містах-мільйонниках та обласних центрах країни.

Про ШІ. Компанія Google запустила чат-бота Bard, який повинен скласти конкуренцію популярному ChatGPT від OpenAI. Наразі програма відкрита лише для тестувальників.

Ексклюзиви ЕП

Реклама:

Подарунок для Путіна. Як під час війни держава заважає виробляти безпілотники

Українські виробники безпілотників не можуть наростити обсяги випуску продукції. Не останню чергу – через правила, які встановила держава.

Реклама: