До 44% за сесію: акції американських банків відіграють падіння через крах SVB

Вівторок, 14 березня 2023, 20:52

Акції каліфорнійського банку First Republic різко зросли у вівторок, оскільки занепокоєння щодо стану регіонального банку зменшилося після дня інтенсивних продажів, напередодні вони впали більш ніж на 61%.

Про це повідомляє CNBC.

Акції First Republic виросли на 36% за сесію, PacWest - підскочили на 44%, тоді як KeyCorp набрав 11% і Western Alliance - 20%.

У понеділок акції First Republic впали на 61,8%. Виконавчий голова Джим Герберт розповів CNBC, що банк не бачить великих відтоків і працює у звичайному режимі. Банк також оголосив у неділю, що отримав додаткову ліквідність від JPMorgan і Федерального резерву.

Реклама:

"Впевнені заяви фінансових керівників, здавалося, допомогли підтримати зростання у вівторок", - зазначає видання.

Виконавчий директор Charles Schwab Уолт Беттінгер заявив в ефірі CNBC, що компанія бачить приплив у "значних цифрах". Тим часом генеральний директор KeyCorp Кріс Горман заявив, що останніми днями його банк не спостерігав значних відтоків депозитів і фактично отримує надходження готівки від роздрібних клієнтів.

Однак акції First Republic піднялися до максимумів дня після того, як S&P Global переглянула кредитний рейтинг банку з негативними наслідками, пославшись на волатильність потоків депозитів.

Реклама:

На додаток до підтримки депозитів у SVB і Signature Bank, які були закриті у неділю, федеральні регулятори також оголосили про зусилля, спрямовані на стабілізацію ширшої банківської системи. 

Однією з них є Програма термінового фінансування банків ФРС, яка дозволить банкам обмінювати певні високоякісні активи на готівку без резервування збитків за ринковими цінами.

Підйом відбувся, незважаючи на те, що Moody’s Investors Service знизило свій погляд на банківську систему США зі стабільного до негативного.

Нагадуємо:

У понеділок США гарантували збереження депозитів банку SVB, проте ці дії не змогли заспокоїти інвесторів щодо становища інших банків по всьому світу: акції провідних банків впали.

Банк Кремнієвої долини (Silicon Valley Bank) став найбільшим банкрутом у США за останні десять років, після того, як його давня клієнтська база технологічних стартапів занепокоїлась і почала забирати депозити.

Американські регулятор закривають Signature Bank, великого кредитора в криптоіндустрії, в спробі стримати поширення банківської кризи.

Федеральна резервна система США надасть додаткове фінансування, аби допомогти банківській системі функціонувати після краху Silicon Valley Bank та Signature Bank.

Президент США Джо Байден виступив з екстреним зверненням на тлі банківської кризи в США та запевнив громадян, що банківська система є безпечною.

Читайте також: Світ панікує через крах Silicon Valley Bank і боїться нової фінансової кризи. Все настільки серйозно?

Економічна правда

Реклама: