Новини 10 лютого: наслідки ракетної атаки, РФ скорочує видобуток нафти

П'ятниця, 10 лютого 2023, 21:15 -

Про наслідки ракетної атаки РФ. Під час чергової масованої ракетної атаки на українську інфраструктуру в п’ятницю, 10 лютого, ворог поцілив в енергетичні об’єкти в шістьох областях.

Під час атаки РФ 10 лютого основною ціллю Росії знову були електростанції та об’єкти високовольної мережі. Найбільш складна ситуація наразі на Харківщині - зараз там тривають аварійні відключення. 

Масштаб пошкоджень унаслідок атаки РФ по енергоінфраструктурі України 10 лютого значний: росіяни змогли пошкодити декілька теплових та гідроелектростанцій. 

Дві з трьох діючих українських АЕС - Рівненська та Південноукраїнська - знизили виробництво електроенергії в якості запобіжного заходу через обстріли. Нестабільність в електромережі, спричинена обстрілами, також призвела до зупинки одного з енергоблоків Хмельницької АЕС.

Реклама:

Про РФ і видобуток нафти. Росія заявила про скорочення видобутку нафти на 500 тисяч барелів на добу (б/д) у відповідь на запровадження стелі цін на неї з боку країн Великої сімки, ринки відреагували зростанням цін.

Про митницю. Державне бюро розслідувань та Служба безпеки України провели спільну операцію з обшуками по всій вертикалі митниці.

Про "Нафтогаз". "Нафтогаз" проводить консультації з власниками єврооблігацій щодо реструктуризації зобов’язань за євробондами, зокрема пропонує нові умови для них.

Реклама:

Про "Моршинську". Національне агентство з розшуку та менеджменту активів, отриманих від корупційних злочинів, оголосило конкурс на управителя виробника мінеральних вод, зокрема торгових марок "Моршинська", "Миргородська" та Borjomi.

Ексклюзив ЕП

Спорт не "внє палітікі". Скільки втратила Росія від "бану" і як піднімає голову

У 2022 році Росію майже повністю вигнали зі світового спорту. Скільки вона через це втрачає і чому Кремль готовий майже на все, аби повернутися?

Реклама: