"Нафтогаз" обговорює з кредиторами реструктуризацію: пропонує нові умови

П'ятниця, 10 лютого 2023, 13:05 -

"Нафтогаз" проводить консультації з власниками єврооблігацій щодо реструктуризації зобов’язань за євробондами, зокрема пропонує нові умови для них.

Про це повідомила пресслужба "Нафтогазу", повідомлення бондхолдерам, Інтерфакс-Україна.

Як зазначили у "Нафтогазі",  за участі фінансового радника Lazard та юридичного радника Freshfields Bruckhaus Deringer компанія провела вже декілька консультацій щодо реструктуризації за євробондами з термінами погашення в 2022 та 2026 роках.

"Обговорюємо з їхніми власникам умови та пропозиції, які можуть бути прийнятними для обох сторін — як для інвесторів, так і для нашої групи компаній, яка продовжує тримати енергетичний фронт в умовах війни", — пояснив очільник компанії Олексій Чернишов.

Реклама:

За цими паперами компанія пропустила виплати торік, адже не досягла згоди на реструктуризацію з кредиторами. Тоді бондхолдерам пропонували відтермінування виплат на два роки за тими ж умовами, за якими раніше про реструктуризацію домовилася держава Україна та низка держкомпаній, наприклад – Укравтодор.

Тепер "Нафтогаз" готовий 15 квітня цьогоріч заплатити прострочений 19 липня 2022 купон за євробондами-2022 та нараховані на нього відсотки, а за євробондами-2026 виплатити винагороду 0,5% за обмін і погасити основну суму в листопаді-2027 та листопаді-2028, а не як раніше – 100% у листопаді-2028.

Нагадуємо:

Реклама:

За попереднього голови правління Юрія Вітренка "Нафтогаз" погодив реструктуризацію випуску єврооблігацій з погашенням у 2024 році (600 млн євро), тоді як питання щодо реструктуризації випусків єврооблігацій з погашенням у 2022 році (350 млн дол США) та у 2026 році (500 млн дол США) все ще перебуває на стадії переговорів.



Реклама: