Новини 28 грудня: Жеваго затримали в Куршевелі, дефіцит в енергосистемі зріс

Середа, 28 грудня 2022, 21:00 -

Про Жеваго. Українського бізнесмена, екснардепа Костянтина Жеваго затримали на гірськолижному курорті Куршевель у французьких Альпах на запит української сторони.

Адвокати олігарха-втікача Костянтина Жеваго просили його не їздити у Францію, де він нещодавно "засвітився", але для бізнесмена виявився важливішим щорічний обов'язковий ритуал – "тусовка" на курорті Куршавель.

Про ситуацію в енергосистемі. На середу, 28 грудня, дефіцит електроенергії в українській енергосистемі зріс внаслідок зупинки деяких блоків електростанцій через обстріл росіянами газової інфраструктури.

Ситуація в енергосистемі Києва стабілізується, найближчим часом столиця може повернутися до графіків відключень.

Реклама:

Про газ. Унаслідок пошкодження магістрального газопроводу в Харківській області знижено тиск газу в газотранспортній мережі Донеччини.

Про Україну і МВФ. У "Великій сімці" (G7) очікують активнішого залучення МВФ у 2023 році щодо питання фінансової підтримки України. Але говорити про обсяг нової програми та її умови поки що зарано.

Про податкову реформу. Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що зниження податків у рамках запланованої у Раді і ОП податкової реформи має передбачати компенсатори випадаючих доходів держбюджету.

Реклама:

Ексклюзиви ЕП

Продаж та оренда квартир: підсумки року і прогноз на 2023-й рік

Ринок нерухомості поступово відновлюється, а експерти бачать ознаки покращення ситуації і з продажем, і з орендою. Що може стати на заваді?

На деяких заправках зникло пальне. Що відбувається та чи загрожує Україні чергова паливна криза?

Чому на ринку пального виникли локальні дефіцити, чи варто боятися повторення травневої кризи та що буде з цінами?

Реклама: