Новини 18 липня: МВФ погіршує прогнози для економіки, Газпром шукає виправдання газовому шантажу

Понеділок, 18 липня 2022, 22:00

Про прогнози. Міжнародний валютний фонд "суттєво" скоротить свій прогноз глобального економічного зростання у своєму наступному огляді.

Про шантаж. Російський "Газпром" оголосив про форс-мажор щодо постачання газу в Європу принаймні одному великому клієнту. Зокрема, таке повідомлення отримала німецька газова компанія Uniper, яка є найбільшою компанією-імпортеркою газу з РФ у Німеччині

Про НБУ. В урядовий законопроєкт №7429 про зміни до держбюджету-2022 внесли правку, що НБУ має продовжувати друк грошей, а купон за надруковані повертати у бюджет.

Про бізнес з РФ. Суд наклав арешт на заклади громадського харчування та земельні ділянки російського мільйонера та ресторатора Алєксандра Орлова, що, зокрема, володіє столичним комплексом Queen

Реклама:

Про газ. Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у понеділок підписала в Баку меморандум про стратегічне партнерство в енергетичній галузі з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим. Угода містить зобов’язання подвоїти пропускну спроможність Південного газового коридору для постачання щонайменше 20 мільярдів кубометрів газу до ЄС щорічно до 2027 року.

Ексклюзиви ЕП

Чого не вистачає Україні, щоб пройти зиму, та на що готова піти Росія

Про можливі сценарії і кроки РФ у газовій війні, підготовку до зими і видобуток газу в Україні. Головне з експертної дискусії про опалювальний сезон.

Реклама:

Уряд хоче, щоб НБУ друкував ще більше грошей та ще і щороку. Чим це загрожує?

Міністерство фінансів знайшло джерело додаткових надходжень. Нацбанк зобов'яжуть оперативно повертати в бюджет виплачені відсотки за державними облігаціями, друкуючи нові мільярди.

Реклама: