Новини 27 червня: Ахметов судиться з РФ в ЄСПЛ, Росія – в дефолті і під новими санкціями 

Понеділок, 27 червня 2022, 22:10

Про Ахметова проти РФ. Мільярдер Рінат Ахметов подав позов до Європейського суду з прав людини проти РФ щодо компенсації за грубі порушення його прав власності під час неспровокованої воєнної агресії Росії проти України.

Згодом прессекретар президента РФ Дмітрій Пєсков прокоментував це і заявив про рішення РФ, повʼязані з виходом із Ради Європи.

Про дефолт. У Росії вперше з 1918 року відбувся технічний дефолт за суверенним боргом в іноземній валюті через введені санкції, які унеможливили платежі закордонним кредиторам.

Про санкції. Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що запровадження заборони на імпорт російського золота позбавить РФ можливості отримувати 19 мільярдів доларів на рік.

Реклама:

Крім того, США у координації з G7 посилять свої санкції проти РФ. Вони стосуватимуться сотень осіб та компаній на додачу до понад 1000 тих, які вже під санкціями, міститимуть вторинні санкції проти компаній в третіх. Зокрема, готуються нові санкції проти російського оборонпрому і постачання для його потреб. 

Разом із тим Сполучені Штати підвищили ставку адвалорного мита на низку російських товарів, імпорт яких раніше не був заборонений санкціями, до 35%. США планували застосувати вищі тарифи до понад 570 груп російських товарів, що коштуватиме Росії 2,3 млрд доларів.

Про нерухомість. Народний депутат Вадим Столар виходить із девелоперських компаній, які займаються будівництвом житла у Києві

Реклама:

Ексклюзиви ЕП

Росії прийшов дефолт. Але що це змінить?

Чому Росія допустила дефолт, як він позначиться на її економіці і що буде далі.

Завдання – вижити. Хто з київських забудовників може піти з ринку

Більшість київських девелоперів оголосили про часткове відновлення робіт, але чи справді це так, і до чого готуватися інвесторам.

Реклама: