"Челсі" близький до угоди про продаж, про неї можуть офіційно оголосити в п'ятницю – Bloomberg

П'ятниця, 6 травня 2022, 10:34 -

ФК "Челсі" Романа Абрамовича близький до підписання угоди про продаж із консорціумом на чолі з мільярдером Тоддом Боелі, про угоду можуть офіційно оголосити вже в п'ятницю.

Про це пише Bloomberg із посиланням на джерела.

Угода про продаж стане першим кроком для консорціуму для отримання контролю над переможцями Ліги чемпіонів минулого сезону, пише агентство.

Угоду мають погодити уряд Британії та Англійська прем'єр-ліга.

Реклама:

Представники консорціуму і клубу не відразу відповіли на запити Bloomberg про коментарі.

При цьому, сума угоди наразі невідома, але вона, безперечно, перевершить колишній рекорд "Манчестер Юнайтед", за який у 2005 році Глейзери заплатили понад 700 млн фунтів стерлінгів.

Перед цим у четвер представник Абрамовича спростував повідомлення ЗМІ про те, що він начебто підняв ціну за клуб та що начебто вимагає повернути 1,5 млрд фунтів боргу.

"Наміри пана Абрамовича щодо передачі коштів від продажу "Челсі" на благодійність не змінилися.

Пан Абрамович не просив повернути йому будь-яку позику - такі припущення є абсолютно неправдивими - як і припущення, що пан Абрамович підвищив ціну за клуб в останню хвилину", - йдеться у заяві речника Абрамовича на офіційному сайті "Челсі".

До консорціуму, який, найімовірніше, купить клуб, крім Боелі входять інвесткомпанія Clearlake Capital, швейцарський бізнесмен Хансйорг Вісс і американський бізнесмен Марк Волтер.

Боелі та Волтер - співвласники бейсбольного клубу "Лос-Анджелес Доджерс".

Нагадаємо:

Раніше Абрамович оголосив, що вирішив продати англійський футбольний клуб "Челсі". Повідомлялося, що він виставив клуб на продаж і хотів би отримати за нього близько 4 млрд фунтів стерлінгів.

Британія запровадила нові санкції проти семи російських олігархів та доповнила перелік, зокрема, Романом Абрамовичем, Олегом Дерипаскою та головою "Газпрому" Міллером.

Титульний спонсор англійського футбольного клубу "Челсі" – телеком- та інтернет-провайдер Three – призупинив співпрацю з клубом після запровадження британських санкцій проти власника клубу Романа Абрамовича, логотип приберуть з футболок.

Банк Barclays тимчасово заблокував банківський рахунок ФК "Челсі" у зв'язку із санкціями проти власника клубу Романа Абрамовича.

Англійська прем'єр-ліга відсторонила Абрамовича, проти якого запровадили санкції, від управління клубом.

Корейський автовиробник Hyundai призупинив спонсорську угоду з ФК "Челсі" через санкції проти власника клубу.

Уряд Великої Британії вніс зміни в операційну ліцензію ФК "Челсі". Материнська компанія може вкласти в клуб до 30 млн фунтів до його продажу, щоб підтримати його роботу на тлі проблем з готівкою та ліквідністю.

У боротьбі за придбання англійського футбольного клубу "Челсі" у Романа Абрамовича визначилися фаворити. Вартість може становити близько 3 млрд фунтів.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: