Продаж "Челсі" може зірватись: Абрамович хоче повернути 1,5 мільярда фунтів, які дав клубу у борг

Середа, 4 травня 2022, 15:27 -

Олігарх Роман Абрамович намагається реструктуризувати угоду з продажу ФК "Челсі" так, щоб кошти, видані клубу через материнську компанію Fordstam Limited, були повернуті - у зв'язку з цим угода про продаж під загрозою зриву.

Про це пише Sky Sports із посиланням на джерела.

За даними видання, під продаж ФК "Челсі" урядом Великої Британії видана спеціальна ліцензія, термін дії якої закінчується 31 травня. 

Зазначається, що якщо продаж клубу не завершиться до того часу, можливий варіант із припиненням діяльності клубу.

Реклама:

Клуби Прем'єр-ліги зберуться 8 червня, щоб затвердити учасників АПЛ на наступний сезон - відповідно, аби взяти участь у наступному сезоні АПЛ, "Челсі" має отримати ліцензію до 8 червня.

При цьому, за даними джерел, британський уряд знає про ініціативу Абрамовича та дотримується тієї ж позиції, що й раніше: Абрамович не повинен отримати жодних грошей у результаті продажу клубу.

Видання нагадує, що два місяці тому олігарх офіційно заявив про продаж клубу та про те, що не буде вимагати погашення боргу.

За даними Sky Sports, консорціум на чолі з американським бізнесменом Тоддом Болі є фаворитом на покупку "Челсі", але уряд не дозволить здійснити продаж, якщо не буде повністю впевненим, що Абрамович не отримає жодних доходів.

ФК "Челсі" та Абрамович відмовились від коментарів виданню.

Нагадаємо:

Раніше Абрамович оголосив, що вирішив продати англійський футбольний клуб "Челсі". Повідомлялося, що він виставив клуб на продаж і хотів би отримати за нього близько 4 млрд фунтів стерлінгів.

Британія запровадила нові санкції проти семи російських олігархів та доповнила перелік, зокрема, Романом Абрамовичем, Олегом Дерипаскою та головою "Газпрому" Міллером.

Титульний спонсор англійського футбольного клубу "Челсі" – телеком- та інтернет-провайдер Three – призупинив співпрацю з клубом після запровадження британських санкцій проти власника клубу Романа Абрамовича, логотип приберуть з футболок.

Банк Barclays тимчасово заблокував банківський рахунок ФК "Челсі" у зв'язку із санкціями проти власника клубу Романа Абрамовича.

Англійська прем'єр-ліга відсторонила Абрамовича, проти якого запровадили санкції, від управління клубом.

Корейський автовиробник Hyundai призупинив спонсорську угоду з ФК "Челсі" через санкції проти власника клубу.

Уряд Великої Британії вніс зміни в операційну ліцензію ФК "Челсі". Материнська компанія може вкласти в клуб до 30 млн фунтів до його продажу, щоб підтримати його роботу на тлі проблем з готівкою та ліквідністю.

У боротьбі за придбання англійського футбольного клубу "Челсі" у Романа Абрамовича визначилися фаворити. Вартість може становити близько 3 млрд фунтів.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: