Не лише Абрамович з "Челсі": ще один російський олігарх продає футбольний клуб у Європі

Понеділок, 14 березня 2022, 17:39

Російський олігарх Валерій Ойф вирішив продати свою частку акцій у футбольному клубі "Вітесс" (Нідерланди). Ойф – основний акціонер клубу.

Про це повідомляється на сайті клубу.

Також олігарх "негайно" покине наглядову раду. Причина такого рішення не зазначається.

"Мені дуже боляче прощатися з "Вітессом", але в нинішній ситуації я ухвалюю це непросте рішення в інтересах клубу, співробітників, уболівальників, спонсорів та інших зацікавлених сторін.

Реклама:

Я мав особливий період, завжди відчував, що дуже пов’язаний з клубом і насолоджувався чудовими виступами. "Вітесс" у моєму серці", – заявив Ойф.

Британські та нідерландські ЗМІ пишуть, що Ойф є близьким другом та давнім соратником російського олігарха, власника "Челсі" Романа Абрамовича.

"Челсі" регулярно віддає в оренду "Вітессу" молодих і перспективних футболістів, аби ті набиралися досвіду.

З 2016 року Ойф входив до наглядової ради клубу "Вітесс", власником якого був російський бізнесмен Олександр Чигиринський. У травні 2018 року став власником "Вітесса", викупивши 99% акцій.

De Telegraaf повідомляє, що "Вітесс" коштує 20-25 млн євро.

Нагадаємо:

Британія запровадила нові санкції проти семи російських олігархів та доповнила перелік, зокрема, Романом Абрамовичем, Олегом Дерипаскою та головою "Газпрому" Міллером.

Запроваджені санкції проти власника ФК "Челсі" Романа Абрамовича та ліцензія, яка була оформлена на "Челсі", наразі зупиняють будь-яку перспективу продажу клубу. Проте британський уряд готовий розглянути це питання в майбутньому за низки умов.

Титульний спонсор англійського футбольного клубу "Челсі" – телеком- та інтернет-провайдер Three – призупинив співпрацю з клубом після запровадження британських санкцій проти власника клубу Романа Абрамовича, логотип приберуть з футболок.

Банк Barclays тимчасово заблокував банківський рахунок ФК "Челсі" у зв'язку із санкціями проти власника клубу Романа Абрамовича.

Англійська прем'єр-ліга відсторонила власника ФК "Челсі" Романа Абрамовича, проти якого запровадили санкції, від управління клубом.

Після запровадження санкцій проти власника ФК "Челсі" Романа Абрамовича футболісти клубу вивчають можливість розірвання контрактів. У найгіршому випадку "Челсі" не зможе дограти сезон.

Корейський автовиробник Hyundai призупинив спонсорську угоду з англійським ФК "Челсі" через санкції проти власника клубу Романа Абрамовича.

Раніше Абрамович оголосив, що вирішив продати англійський футбольний клуб "Челсі". Повідомлялося, що Абрамович виставив клуб на продаж і хотів би отримати за нього близько 4 млрд фунтів стерлінгів.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: