У Зеленського обіцяють масштабувати програму іпотеки під 7%

Четвер, 15 квітня 2021, 12:55
 

Прийняття законопроєкту № 5208 дозволить невдовзі видати близько 8 тис іпотечних кредитів на житло та передати 12 тис квартир у фінансовий лізинг.

Про це повідомляє прес-служба ПрАТ "Укрфінжитло".

Верховна Рада 13 квітня прийняла у першому читанні зміни до держбюджету-2021 щодо виділення 20 мільярдів гривень на іпотеку під 7% та роздачу житла у фінансовий лізинг.

"Законопроєкт № 5308 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом" прийнятий у першому читанні. Він має на меті створення необхідних умов для належної реалізації програми доступного житла.

Реклама:

Це другий етап впровадження президентської ініціативи для забезпечення громадян України доступним житлом. Незабаром ми суттєво масштабуємо наявну програму іпотеки під 7%, забезпечивши розвиток ринку іпотечного кредитування", - заявив заступник голови Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко.

"Також у рамках програми буде використано новий фінансово-кредитний механізм лізингу житла. Придбати житло у лізинг під 5% річних зможуть сотні сімей медиків, військовослужбовців, педагогів, поліцейських та рятувальників", - додав він.

Реалізовувати президентську програму буде створене у 2020 році ПрАТ "Укрфінжитло".

Акціонерне товариство надаватиме довгострокову доступну іпотеку на умовах фіксованої ставки 7%, терміном до 30 років із першим внеском 20%. А також житло у фінансовий лізинг на умовах нульового першого внеску та під 5% річних.

"Як тільки відповідні нормативні акти наберуть чинності, ПрАТ "Укрфінжитло" стане єдиною потужною державною інституцією, що здійснюватиме державні програми із забезпечення житлом. Важливо, що в модель функціонування "Укрфінжитло" закладено потенціал до природного росту як самої АТ, так і житлової галузі загалом", - зазначив гендиректор "Укрфінжитло" Василь Шкураков.

Читайте також: Чи доступна іпотека Зеленського? Як журналісти ЕП брали кредит під 7% і що з цього вийшло

Іпотека від Зеленського: як взяти кредит під 7% та які існують ризики

Іпотека не для всіх. Хто отримає житло від Зеленського під 5% за новою програмою

Нагадаємо:

За перший місяць дії програми "Доступна іпотека 7%" банки підписали 59 договорів на 43 млн грн - загалом за цей період банки отримали 212 заявок.

Повідомлялось, що від старту програми "Доступної іпотеки 7%" видали вже 12 позик на суму 9,4 мільйонів гривень, ще 57 заявок розглядаються банками.

Станом на 22 березня 2021 року уповноважені банки з виконання держпрограми "Доступна іпотека 7%" підписали 20 кредитних договорів на загальну суму 14,72 млн грн.

Раніше повідомлялося, що банки, що беруть участь у державній іпотечній програмі з компенсації ставки до 7% річних, висувають різні вимоги до позичальників та житла.

Також банки попереджають позичальників про необхідність сплатити додаткові платежі при оформленні угоди з купівлі нерухомості в рамках державної іпотечної програми.

Перші позичальники підписали договори на отримання іпотечних кредитів у рамках держпрограми "Доступна іпотека 7%".

26 лютого Фонд розвитку підприємництва та 7 банків підписали договори щодо участі у програмі "Доступна іпотека 7%".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: