За "Доступною іпотекою" видали кредитів на понад 9 мільйонів гривень

Четвер, 18 березня 2021, 16:39
 

Від старту програми "Доступної іпотеки 7%" видали вже 12 позик на суму 9,4 мільйонів гривень, ще 57 заявок розглядаються банками.

Про це повідомила пресслужба Мінфіну.

Так, окрім підписаниз 12 заявок, ще 57 розглядаються банками, "при чому як на первинному, так і вторинному ринку", додали у відомстві. Загальна їхня сума становить 55,4 млн грн. 

У відомстві зазначили, що наразі продовжується робота банків для повноцінного запуску. Йдеться, зокрема, про модифікацію під програму власних процедур, навчання персоналу, розробку інформаційних матеріалів для потенційних позичальників тощо.

Реклама:

"Це важливий процес, адже саме банк, як власник фінансового ресурсу для кредитування, несе ризики щодо повернення йому коштів", – пояснили у Мінфіні. "Також виключно банк, використовуючи власну методологію оцінки платоспроможності потенційного позичальника, приймає рішення щодо видачі кредиту".

Читайте також: Чи доступна іпотека Зеленського? Як журналісти ЕП брали кредит під 7% і що з цього вийшло

Нагадаємо:

Раніше повідомлялося, що банки, що беруть участь у державній іпотечній програмі з компенсації ставки до 7% річних, висувають різні вимоги до позичальників та житла.

Також банки попереджають позичальників про необхідність сплатити додаткові платежі при оформленні угоди з купівлі нерухомості в рамках державної іпотечної програми.

Перші позичальники підписали договори на отримання іпотечних кредитів у рамках держпрограми "Доступна іпотека 7%".

26 лютого Фонд розвитку підприємництва та 7 банків підписали договори щодо участі у програмі "Доступна іпотека 7%".

Економічна правда



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!