Новини 19 березня: страйк залізничників може зупинити перевезення, справа Рожкової стривожила Зеленського

П'ятниця, 19 березня 2021, 21:30

Про страйк залізничників. Трудовий колектив Укрзалізниці планує масштабний страйк з зупинкою усіх видів перевезень.

Про справу Рожкової. Видання Kyiv Post повідомило, що проти першого заступника голови НБУ Катерини Рожкової та кількох співробітників НБУ, які працювали над розслідуванням та націоналізацією Приватбанку у 2016 році, ведеться розслідування - їм загрожують потенційні звинувачення у держзраді та розкраданні.

За словами джерел Kyiv Post, ініціатором відновлення розслідування міг бути нинішній голова НБУ Кирило Шевченко або хтось із посадовців Офісу президента, розслідування проводять СБУ та ДБР.

Рожкова заявила, що їй не відомо про будь-які звинувачення на її адресу щодо співпраці з агентством Kroll по справі Приватбанку, але, за її словами, всередині НБУ ведуться внутрішні розслідування щодо такої співпраці.

Реклама:

У Нацбанку заявили, що сприяють розслідуванням правоохоронних органів про зловживання щодо Приватбанку.

В Офісі президента зростає стурбованість щодо внутрішніх чвар у Національному банку.

Про колекторів. Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №4241, що, зокрема, заборонить колекторським компаніям вдаватися до шантажу боржників.

Про електроенергію. Президент Литви Гітанас Наусєда закликав Україну не купувати електроенергію Білоруської АЕС, за його словами, Росія намагається використати проєкт електростанції для розширення свого впливу.

Ексклюзив ЕП

Олександр Кацуба: Товариші з "Народного фронту" націоналізували бензин "Нафтогазу", а не Курченка

Як націоналізовували нафтопродукти "Нафтогазу", купувались "вишки Бойка", яка ціна "угоди зі слідством" і чому фото з Зеленським змінює відносини. (рос.)

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!