Новини вихідних: транш МВФ, дефолт, гроші з COVID-фонду

Неділя, 20 вересня 2020, 17:45
 

Про транш МВФ. Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що співпраця з МВФ є обов'язковою для України у 2021 році, водночас він не володіє даними, що наступний транш МВФ може надійти у грудні 2020-го.

Про дефолт. Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що в українському уряді виключають можливість дефолту.

Про гроші з COVID-фонду. Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що із 66 мільярдів гривень COVID-фонду навіть із дорогами використано 23 мільярди, а на дороги використано менше ніж 10 млрд грн.

Про видатки на Офіс Зеленського. Голова Офісу президента Андрій Єрмак звернувся до керівництва Мінфіну та Держуправління справами з проханням пропрацювати проєкт держбюджету-2021 для розумного скорочення видатків на забезпечення діяльності Офісу президента.

Реклама:

Про кадрові зміни в Кабміні і бюджет-2021. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що вважає недоцільними кадрові зміни в економічному блоці уряду під час затвердження держбюджету-2021.

Про TikTok. Президент США Дональд Трамп заявив, що схвалив угоду між ByteDance Ltd і американськими фірмами Oracle і Walmart, яка дозволить китайському додатку для обміну відео TikTok продовжити роботу у Сполучених Штатах Америки.

Американські компанії Oracle і Walmart можуть виплатити китайській ByteDance Ltd. сумарно 12 млрд доларів за покупку американського сегменту додатку TikTok.

Ви хочете дізнатися більше?

Курс валют: як він визначається, хто на нього впливає і на що треба орієнтуватись

Як влаштований валютний ринок, що необхідно знати про те, як він визначається та що на нього впливає.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: