"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Новини 23 червня: дешева іпотека, інвентаризація лісів, перша інвестняня

Вівторок, 23 червня 2020, 21:00

Про дешеву іпотеку. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що метою влади є зниження ставки іпотеки до 5-7%.

Про ПДВ для аграріїв. Народні депутати із різних фракцій (більшість із "Слуги народа") пропонують знизити податок на додану вартість для аграрного сектора із 20% до 14%.

Про ринок газу. Кабмін може на один місяць продовжити спецзобов'язання "Нафтогазу" продавати газ для населення за пільговою ціною - у такому разі один з пунктів меморандуму з МВФ не буде виконано вчасно.

Про інвентаризацію лісів. Президент Володимир Зеленський підписав закон, який, зокрема, запроваджує поняття національної інвентаризації лісів, визначає мету її проведення та джерела фінансування.

Реклама:

Про першу інвестняню. Канадська гірничорудна компанія Black Iron, яка реалізує проект по створенню нового залізорудного виробництва в Кривому Розі розраховує на практичну допомогу з боку "інвестиційної няні", в якості якої виступив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква.

Про справу Омеляна. НАБУ оприлюднило деякі документи з матеріалів слідства щодо справи про незаконні дії ексміністра інфраструктури Володимира Омеляна, через які державний бюджет недоотримав 30,5 млн грн. Сам Омелян називає справу політично вмотивованою.

Про промвиробництво. У травні 2020 року промислове виробництво в Україні знизилось на 12,2% порівняно з травнем 2019 року, у квітні 2020 року падіння становило 16,2%.

Ви хочете знати більше?

Коронавірус змушує світ переходити на голосове управління: що пропонують розробники

Карантин і рекомендації медиків обмежувати фізичні контакти з публічними пристроями і поверхнями спричинили зростання попиту на голосові помічники. На цій хвилі українські розробники презентують власні рішення.

Українці не забрали 3 мільярди гривень із збанкрутілих банків. Як отримати гарантовані державою депозити

Фонд гарантування вкладів закликає вкладників збанкрутілих банків забрати 3 мільярди гривень. Як це зробити?

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: