"Чорний четвер": 20 найбагатших людей світу втратили понад 78 мільярдів доларів

П'ятниця, 13 березня 2020, 13:56
 

Сукупні статки 20 найбагатших людей світу за четвер, 12 березня, зменшились на більш ніж 78 мільярдів доларів на тлі найгіршого падіння з 1987 року індексу Dow Jones.

Про це повідомляє Forbes.

Найбагатша людина світу - засновник та голова Amazon Джефф Безос - втратив 8 млрд доларів на тлі падіння акцій Amazon на 8%, статки Безоса оцінюють у 104,4 млрд доларів.

Третя найбагатша людина світу Бернар Арно - власник Louis Vuitton і Dior - втратив 7,7 млрд доларів (статки оцінюють у 82,5 млрд доларів).

Реклама:

Водночас засновник Facebook Марк Цукерберг втратив 5,7 млрд доларів - на тлі падіння акцій Facebook на понад 9% (статки Цукерберга оцінюють у 57,4 млрд доларів).

Співзасновник Microsoft Білл Гейтс втратив 5,3 млрд доларів, його статки оцінюють в 99,2 млрд доларів.

Рекомендуємо почитати: Початок світової кризи? Що означає обвал ринків акцій, валюти та нафти

Нагадаємо:

Загострення ситуації із коронавірусом спричинило 12 березня найбільший обвал індексів (Dow Jones, S&P 500) на фондовому ринку США із 1987 року. 

11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила пандемію у зв'язку з поширенням у світі коронавіруса Covid-19.

Фондові індекси країн Західної Європи впали до мінімуму з лютого 2016 року в четвер за підсумками засідання Європейського центрального банку (ЄЦБ); торги у США зупиняли вдруге на цьому тижні.

Найдовший в історії "ринок биків", який розпочався в США 9 березня 2009 року, завершився.

Як заявила очільниця Європейського центробанку Крістін Лагард, через коронавірус Європу очікує економічний шок 2008 року, якщо країни ЄС не приймуть термінових заходів у відповідь на поширення вірусу.

Банк Англії екстрено знизив базову процентну ставку на 0,5 процентного пункту – до 0,25%.

Федеральна резервна система США позапланово знизила процентну ставку на 0,5 процентного пункту в спробі згладити наслідки для економіки від епідемії коронавірусу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: