Федеральний Резервний Банк Нью-Йорка витратить 1,5 трильйона доларів для посилення фінансових ринків

П'ятниця, 13 березня 2020, 09:32
 

Федеральний Резервний Банк Нью-Йорка 12 березня оголосив про плани витратити 1,5 трильйона доларів для купівлі фінансових активів для збільшення обсягу готівки на ринку цінних паперів.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Вливання у фінансові ринки 1,5 трлн доларів відбудеться на тлі паніки щодо коронавірусу.

Рішення про вливання 1,5 трлн доларів для посилення фінансових ринків ухвалили за рекомендацією голови Федерального Резерву Джерома Пауелла.

Реклама:

Банк заявив, що збільшить кількість договорів "репо" шляхом закупівлі держблігацій та інших цінних паперів у банків та трейдерів з тим, щоб продати їх наступного дня чи протягом короткого часу з певними відсотками.

Таке рішення пояснюють необхідністю подолати негативні наслідки від спалаху коронавірусу для фінансового ринку.

Водночас президент США Дональд Трамп на зустрічі з керівниками найбільших банків у середу запевнив, що "фінансової кризи нема, це лише тимчасовий момент, з яким ми впораємось разом як нація".

Рекомендуємо почитати: Початок світової кризи? Що означає обвал ринків акцій, валюти та нафти

Нагадаємо:

Адміністрація президента США Дональда Трампа оголосила про запровадження пакету економічної допомоги для підтримки бізнесу та працівників, які постраждали від коронавірусу.

Фондові індекси країн Західної Європи впали до мінімуму з лютого 2016 року в четвер за підсумками засідання Європейського центрального банку (ЄЦБ); торги у США зупиняли вдруге на цьому тижні.

Найдовший в історії "ринок биків", який розпочався в США 9 березня 2009 року, завершився.

Як заявила очільниця Європейського центробанку Крістін Лагард, через коронавірус Європу очікує економічний шок 2008 року, якщо країни ЄС не приймуть термінових заходів у відповідь на поширення вірусу.

Банк Англії екстрено знизив базову процентну ставку на 0,5 процентного пункту – до 0,25%.

Федеральна резервна система США позапланово знизила процентну ставку на 0,5 процентного пункту в спробі згладити наслідки для економіки від епідемії коронавірусу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: