"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Агентство S&P погіршило прогноз ціни нафти марки Brent

Вівторок, 10 березня 2020, 18:48
 

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global знизило проноз середньої ціни нафти марки Brent на 2020 рік до 40 доларів за барель.

Про це повідомляє Reuters.

Агентство також попередило, що нафтогазові компанії, які мають "сміттєвий" рейтинг, можуть зіткнутися зі зниженням рейтингів одразу на кілька пунктів.

Раніше S&P очікувало, що середня ціна Brent в цьому році буде в районі 60 доларів за барель.

Реклама:

Зазначається, що прогноз на наступний рік був знижений до 50 доларів з 55 доларів за барель, прогноз ціни на природний газ на майданчику Henry Hub на 2020 рік - до 2 доларів за один мільйон британських теплових одиниць з 2,25 доларів.

"Протягом найближчих декількох тижнів агентство перегляне всі рейтинги компаній у галузі розвідки і видобутку, а також рейтинги нафтосервісних компаній", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо:

Вартість бареля північноморської Brent на торгах у Лондоні у вівторок виросла на 6%, за даними Market Watch на 4:03 котирування досягли позначки 36,54 долара що на 2,17 долара більше, ніж після відновлення торгів.

9 березня основні фондові індекси США на відкритті торгів обвалились на тлі зриву угоди про видобуток нафти у рамках ОПЕК + та поширення коронавірусу.

Європейські фондові індекси відкрились обвалами на 3-10% - зокрема, станом на 11:00 (за Києвом) нідерландський AEX упав 6,85% до закриття попередніх торгів, швейцарський SMI - на 3,8%, британський FTSE 100 - на 8,67%, а німецький DAX - на 7,41%.

Ціни на нафту на азіатських ринках обвалились більш ніж на 31% на початку торгів у понеділок, 9 березня, через зрив перемовин у ОПЕК+.

Державна компанія Saudi Aramco запропонувала покупцям нафти найбільші знижки за останні 20 років і обіцяє збільшити видобуток більш ніж на 2 млн барелів на день.

Прес-секретар "Роснефти" Михайло Леонтьєв заявив, що угода з Організацією країн-експортерів нафти по зниженню видобутку нафти не відповідала інтересам РФ.

На тлі падіння цін на нафту на 30% європейські фондові індекси суттєво падають на початку торгів, провідні світові валюти подолали чотирирічні максимуми по відношенню до російського рубля.

Також повідомляється, що на тлі падіння цін на нафту упала вартість акцій російських компаній на Лондонській фондовій біржі. Зокрема, станом на 10:45 (за Києвом) папери Сбербанка упали на 26,3%, "Лукойла" - 24,4%, ВТБ - на 18,5%, "Роснефти" - на 22,5%, "Газпрома" - на 18%.

Читайте також: Нафта на третину дешевша. Що буде з цінами на пальне в Україні?

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: