Приватбанк запустив "антишахрайський" сервіс у онлайн-банкінгу

Вівторок, 21 листопада 2023, 12:56 -

Державний Приватбанк запустив сервіс, завдяки якому клієнти можуть оперативно повідомити банку про шахрайство та отримати консультацію в мобільному застосунку "Приват24".

Про це повідомляє пресслужба банку.

Член правління ПриватБанку з питань роздрібного бізнесу Дмитро Мусієнко розповів, що нова функція спрямована на те, щоб допомогти клієнтам у стресовій ситуації та зменшити потенційні збитки від шахрайства за рахунок швидкого впровадження блокуючих дій. 

"Ми постійно вдосконалюємо наші сервіси, що допомагають протидіяти шахраям, відтепер клієнтам, що стикнулися з шахрайством не треба телефонувати до банку та  чекати з’єднання з оператором, - пояснив топменеджер.

Реклама:

Терміновий сервіс інформування про шахрайство у Приват24 автоматично включає всі необхідні заходи, щоб запобігти подальшим спробам шахрайства та мінімізувати ризики для клієнта, а в деяких випадках автоматично створити заявку на повернення коштів.

"Антишахрайський" сервіс доступний в мобільному додатку Приват24 в меню Комунікації (у правому верхньому куті на головному екрані додатку). 

Щоб отримати допомогу від банку, якщо шахраї списали кошти з картки, клієнт не отримав оплачений товар чи ненавмисно передав персональні дані шахраям, треба лише відповісти на прості питання у розділі "Повідомити про шахрайство". 

Реклама:

Також банк закликав клієнтів за допомогою нового сервісу передавати інформацію про шахрайські (фішингові) сайти, підозрілі телефонні номери зловмисників, щоб разом протидіяти шахрайству.

Нагадуємо:

Попри зростання в Україні у 2023 році майже в 1,5 раза кількості кримінальних проваджень по шахрайствам, лише 16,5% таких справ доходять до суду.

Реклама: