Апеляційний суд підтвердив законність націоналізації Приватбанку: тривалу справу закрито

Середа, 15 листопада 2023, 13:33 -
 
getty images

Шостий апеляційний адміністративний суд підтвердив законодавчо встановлену неможливість скасування рішень, прийнятих при націоналізації Приватбанку, та повернення акцій банку колишнім власникам.

Про це повідомляють пресслужби НБУ та Приватбанку.

Провадження у справі, яка тягнулась з 2017 року, закрито.

У квітні 2019 року вже ліквідований Окружний адміністративний суд м.Києва ухвалив рішення на користь Ігоря Коломойського та всупереч приписам закону "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" визнав націоналізацію незаконною.

Реклама:

"Це перемога держави та всіх державних органів. Колишні власники банку хотіли повернути його у свою власність, однак це прямо заборонено Законом, і апеляційний суд це підтвердив, поставивши на даний час крапку. Приватбанк є державним стабільним банком", - зазначив керівник напрямку з юридичної координації діяльності Приватбанку Олег Лазовський.

Він додав, що Приватбанк і далі буде відстоювати інтереси як держави, так і державного банку, оскільки це не єдина справа про оскарження націоналізації.

"Боротьба ще триває, однак це єдина справа, в якій було ухвалено одіозне рішення адміністративного суду про незаконність націоналізації. Сьогодні це рішення було скасовано і провадження закрите", – зазначив топ-менеджер.

Реклама:

Нагадуємо:

Центральний апеляційний господарський суд задовольнив скаргу ПриватБанку про скасування судової заборони на повернення 245 АЗС, якими на умовах лізингу володіють компанії з групи "Приват" Ігоря Коломойського.

Реклама: