Казахстан націоналізує "ArcelorMittal Теміртау", де напередодні трапилась аварія 

Неділя, 29 жовтня 2023, 15:11 -
 
getty images

Уряд Казахстану націоналізує компанію "ArcelorMittal Теміртау", де напередодні трапилась аварія, внаслідок якої загинуло 38 шахтарів. 

Про це повідомляє пресслужба ArcelorMittal.

У компанії підтвердили, повідомлення уряду Казахстану, що обидві сторони вели дискусії щодо майбутнього "ArcelorMittal Теміртау" і нещодавно підписали попередню угоду, яка передасть право власності Республіці Казахстан.

Крім того, ArcelorMittal прагне завершити цю трансакцію якнайшвидше, щоб максимально звести збої.

Реклама:

"Обидві сторони дуже зосереджені на результаті, який відповідає інтересам людей, які працюють на сталеливарному заводі, залізорудних і вугільних шахтах, а також громад, які підтримують операції", – йдеться в повідомленні. 

У компанії додають, що вже кілька місяців тому вступили у переговори що до передачі права власності на "ArcelorMittal Теміртау" назад уряду, а минулого тижня перед цією аварією ми підписали попередню угоду.

ArcelorMittal володіє шахтами в Казахстані з 1995 року.

Реклама:

Компанія також підтвердила, що 28 жовтня на її вугільній шахті "Костенківська" сталася аварія. Наразі підтверджено загибель 38 шахтарів. Також 206 осіб було евакуйовано на поверхню. 

Нагадаємо: 

Металургійний холдинг ArcelorMittal оголосив, що його підрозділ - "АрселорМіттал Берислав" з виробництва вапняку на деокупованій Херсонщині - у травні відновив виробничий процес.

Реклама: