Вапняковий кар'єр ArcelorMittal на деукопованій Херсонщині відновив роботу

Вівторок, 13 червня 2023, 18:37 -

Металургійний холдинг ArcelorMittal оголосив, що його підрозділ - "АрселорМіттал Берислав" з виробництва вапняку на деокупованій Херсонщині - у травні відновив виробничий процес.

Про це повідомляє пресслужба холдингу.

"АрселорМіттал Берислав" розташоване у смт. Архангельське Херсонської області.

"Воно було змушене повністю припинити роботу у лютому 2022 року через наступ ворога. З того часу ця територія була окупована, проте 3 жовтня військовослужбовці 129-ої криворізької бригади територіальної оборони ЗСУ звільнили населені пункти Миролюбівка та Архангельське", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Справжній подвиг військових дозволив нам повернутись до активної роботи вже навесні 2023 року. З березня почали відвантажувати накопичений вапняк з наших складів. Ця сировина використовується аглоцехом "АрселорМіттал Кривий Ріг" для виробництва агломерату.

До кінця квітня тривало складне розмінування території нашого підприємства, а з 1 травня ми змогли розпочати видобуток вапняку в кар’єрі", - заявив гендиректор "АрселорМіттал Берислав" Леонід Смоляренко.

З березня 2023 року "АрселорМіттал Берислав" відвантажив майже 47 тис тонн вапняку (з урахуванням складських запасів), видобуток становив майже 20 тис тонн. Довоєнний обсяг відвантаження вапняку перевищував 500 тис тонн на рік, додають в холдингу.

Реклама:

При цьому прогнозований показник відвантаження на 2023 рік – близько 200 тис. тонн вапняку для виробничих потреб "АрселорМіттал Кривий Ріг".

Економічна правда

Реклама: