Екскерівник "Формули-1" Екклстоун виплатить $800 мільйонів штрафу за шахрайство

Четвер, 12 жовтня 2023, 19:45 -
 
Берні Екклстоун
фото: Sky news

Екскерівник "Формули-1" Берні Екклстоун уникнув в'язниці після того, як визнав себе винним у податковому шахрайстві у зв'язку з приховуванням іноземних активів на 650 млн дол - британський бізнесмен погодився виплатити понад 800 млн дол компенсації.

Про це пише Sky News.

Екклстоун 12 жовтня постав перед Королівським судом Саутварка в Лондоні і зізнався в наданні недостовірних даних податковим органам.

92-річний бізнесмен підтвердив, що у 2015 році не зареєстрував траст у Сінгапурі на 650 млн дол. Екклстоун досяг цивільної угоди з Управлінням з податків і митних зборів Великої Британії (HMRC) про виплату 652,6 млн фунтів (понад 800 млн доларів за нинішнім курсом) за 18 податкових років.

Реклама:

Раніше бізнесмен заперечував свою провину.

Як пише Sky News, він стверджував, що фонд за межами Великої Британії створювався на підтримку його дочок, а особистих фінансових вигод від участі в ньому він не мав.

Прокурори у відповідь заявляли, що мільярдер дав неправдиві або такі, що вводять в оману свідчення. Адвокат Клер Монтгомері у своїй промові зазначила, що Екклстоун "гірко шкодує" про події, які призвели до його судового переслідування. 

Реклама:

Екклстоун керував "Формулою-1" з 1978 по 2017 рік. У 2017 році американська компанія Liberty Media викупила 18,7% акцій "Ф-1", заплативши за них майже 4,5 млрд дол.

Читайте також: Золота "Формула-1": як працює бізнес головних автоперегонів світу

Економічна правда

Реклама: