Єврокомісія представлятиме держави ЄС у СОТ щодо зернової суперечки – польські ЗМІ

Середа, 27 вересня 2023, 10:15 -

Європейська комісія у вівторок нібито ухвалила рішення про те, що представлятиме Польщу, Угорщину та Словаччину в зерновій суперечці у Світовій організації торгівлі.

Про це, як пише "Європейська правда", з посиланням на "джерело в ЄС" пише польська інформагенція PAP.

Розгляд скарги України проти трьох держав ЄС через їхні односторонні обмеження щодо української сільгосппродукції в СОТ має розпочатись "найближчим часом".

"У вівторок було ухвалене рішення, що країни ЄС у суперечці в СОТ представлятиме Європейська комісія. До складу делегації ЄС увійшли експерти з Польщі, Словаччини та Угорщини", – повідомило PAP джерело в ЄС.

Реклама:

Неназвані європейські дипломати, яких цитує агенція, заявили, що відкриття процедури СОТ "закриває для України інші канали діалогу" в суперечці щодо ембарго на імпорт зерна.

Ця ситуація обговорюватиметься в середу в Брюсселі на рівні постійних представників за ініціативою Польщі, розповів PAP польський посол при ЄС Анджей Садось.

Нагадаємо, на тлі зернової кризи Україна запропонувала Європейській комісії та Польщі, Угорщині, Словаччині, Болгарії і Румунії план експортного контролю для чотирьох груп культур – пшениці, кукурудзи, соняшнику та ріпаку – для захисту їхніх внутрішніх ринків.

Реклама:

Попри це, Польща, Словаччина та Угорщина оголосили про односторонні обмеження на український імпорт, що спонукало Україну подати скаргу проти цих трьох країн до Світової організації торгівлі.

Читайте також: Компроміс не на користь Києва: що стоїть за рішенням Єврокомісії щодо українського зерна.

Європейська правда 

Реклама: