Фонд енергоефективності спростив процедуру отримання грантів на утеплення будинків

П'ятниця, 7 лютого 2020, 17:48
 

Наглядова рада Фонду енергоефективності затвердила зміни до програми утеплення будинків "Енергодім", якими спростила процедури подання та розгляду заявок від ОСББ.

Про це повідомляє прес-служба Фонду енергоефективності.

6 лютого Наглядова рада Фонду енергоефективності затвердила зміни до Програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків "Енергодім", а також інших документів, які є невід’ємною частиною Програми.

Наголошується, що нова версія Програми передбачає значне спрощення процесу подання заявок на утеплення будинків від ОСББ та їхнього розгляду Фондом.

Реклама:

Текст Програми у новій редакції має бути опублікований на сайті Фонду енергоефективності найближчим часом.

Крім того, Наглядова рада дала згоду на схвалення проєктів з утеплення будинків, вартість кожного з яких перевищує 5 млн грн. Сукупна вартість затверджених проектів становить понад 41 млн грн.

Повідомляється, що з вересня 2019 року Фонд енергоефективності отримав 27 заявок на термомодернізацію, з яких 23 передбачають комплексне утеплення житлових будинків. П’ять ОСББ вже отримали перший транш від Фонду.

Нагадаємо:

У вересні 2019 року повноцінно запрацював державний Фонд енергоефективності, розпочавши прийом заявок за програмою "Енергодім". Наразі Фонд працює лише з ОСББ.

Програма "Енергодім" передбачає часткове відшкодування витрат на утеплення будинків у розмірі 40% вартості для пакету "Легкий" та 50% для пакету "Комплексний". Перші 300 заявок отримають додатковий грант у розмірі 20%.

Експерти з енергоефективності неодноразово наголошували на складності процедур Фонду для ОСББ та потребі у їх спрощенні.

З метою пришвидшення процесу підготовки та подачі заявок до Фонду енергоефективності у грудні 2019 року Кабмін оголосив про залучення муніципалітетів як третьої сторони у відносини між Фондом та ОСББ. У 2020 році планується обрати 10 пілотних міст, в яких за рік має бути утеплено 1 тис. будинків. У бюджеті на це передбачено 6,8 млрд грн.

Роман Скляров, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!