Кличко розповів, де знайти додаткові кошти для Києва

Четвер, 22 лютого 2018, 18:00
 

Голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко заявляє, що у столичної влади є резерви для того, щоб збільшити бюджет міста.

Про це повідомляє прес-служба мера Києва.

За словами мера, місто може отримати значні кошти завдяки ефективному впровадженню системи паркування.

Столична влада очікує підписання законопроекту про парковку президентом Порошенком.

Реклама:

Як зазначив Кличко, кожну ніч у столиці на парковках залишають більше 300 тис. автомобілів. Якщо кошти від паркування будуть отримувати не лише комерційні структури, але й місто, то за добу столиця зможе заробляти 1,5 млн гривень.

Також чимало надходжень до бюджету у Києві очікують від благоустрою пересувної вуличної торгівлі та запровадження відкритих електронних аукціонів на право займатися такою діяльністю на спеціально обладнаних майданчиках.

"Наприклад, був проданий з аукціону майданчик під пересувну торгівлю біля станції метрополітену "Арсенальна". Одна маленька торгова точка принесе до бюджету майже 1 млн гривень цього року. А поруч розташовані кіоски, які платять лише по 30 тис. гривень", - зазначив мер столиці.

Раніше Кличко заявляв, що закон про паркування дасть можливість звільнити вулиці від неправильно припаркованих автомобілів та мінімізувати затори в Києві.

Рекомендуємо почитати: Депутати проти стихійних парковок. До чого слід готуватись водіям

Читайте також: Нові правила уже скоро: розвінчуємо міфи навколо закону про паркування

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: