Кличко обіцяє не розглядати питання перегляду тарифів на проїзд до кінця опалювального сезону

Середа, 17 листопада 2021, 20:05
 
getty images

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що питання перегляду тарифів на проїзд до кінця опалювального сезону розглядатися не буде.

Про це він написав у Facebook.

Він нагадав, що його перший заступник ініціював процес публічних консультацій щодо встановлення нових тарифів на проїзд у громадському транспорті Києва.

Реклама:

"Комунальні підприємства "Київський метрополітен" та "Київпастранс" звернулися до КМДА з тим, що тарифи на перевезення в комунальному транспорті давно не відповідають їх собівартості.

Ви знаєте, що відбулось значне зростання цін на енергоносії, що є головною складовою вартості тарифу. Також підкреслю, щоб не підвищувати тарифи на опалення і гарячу воду для киян, міська влада вже компенсувала зі столичного бюджету більше 2 млрд гривень", - заявив Кличко.

За його словами, уряд обіцяв компенсувати ці витрати, але на сьогодні "не виконує умов Меморандуму".

"І в цій ситуації Києву доводиться постійно дотатувати також комунальний транспорт та утримувати ціни на проїзд у ньому в кілька разів нижче їх собівартості. Нагадаю, тільки цього року дотація на міський транспорт становить 4,5 млрд. грн. З міського бюджету", - наголошує Кличко.

Він заявляє, що у такій ситуації київська влада поставлена перед вибором - "або збільшувати цифри в платіжках за комуналку, або підвищувати плату за проїзд".

"Бо увесь бюджет столиці ми не можемо пустити тільки на дотації", - додав мер Києва.

Він також зауважив,  питання вартості проїзду для  поки тільки на обговорення.

"Це – проєкт. А не ухвалене рішення!", - наголосив Кличко.

"Як менеджер, я говорю про складну економічну ситуацію, в якій опинилося місто - через енергетичну кризу та постійні борги центральної влади перед містом.

Але як у мера Києва, у мене позиція наступна і чітка: питання перегляду тарифів на проїзд у комунальному транспорті до кінця опалювального сезону розглядатися не буде!", - резюмував він.

Нагадаємо:

Повідомлялось, що тариф на проїзд у комунальному транспорті столиці з 1 січня зросте з 8 грн до 20 грн, для власників "картки киянина" він коштуватиме 12 грн.

Одна поїздка у комунальному транспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі, автобусі) коштуватиме 20 грн у разі придбання разового квитка. 

Голова Державної регуляторної служби Олексій Кучер заявив, що перед рішенням про підвищення вартості проїзду у Києві мер міста Віталій Кличко мав би отримати позицію ДРС.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: