"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Середа, 31 травня 2017, 21:00

Головні економічні новини за 31 травня.

Про податкові збори. Виконуючий обов’язки голови ДФС Мирослав Продан відзвітував про перевиконання плану податкових та митних платежів до державного бюджету.

"Фактично, надходження за 5 місяців очікуються на рівні 300,3 млрд гривень, що на понад 65 млрд гривень, або на 28% більше відповідного періоду минулого року, при курсовій різниці  не більше 5%", - заявив він.

Про Нафтогаз. Вимоги "Газпрому" до НАК "Нафтогаз України" за умовою "бери або плати" повністю скасовані.

Реклама:

Про Газпром. Антимонопольний комітет України в квітні 2017 року направив до департаменту державної виконавчої служби міністерства юстиції України вимогу про примусове стягнення з ПАТ "Газпром" 171,9 млрд гривень.

Про Метінвест. Чистий прибуток Metinvest B.V. (Нідерланди), материнської компанії міжнародної вертикально інтегрованої гірничо-металургійної групи "Метінвест", в 2016 році становив 118 млн доларів. Як відомо, за підсумками роботи в 2015 році "Метінвест" отримав чистий збиток у розмірі 1,003 млрд доларів.

Про ВВП та інфляцію. Уряд скоригував показники ВВП та інфляції до 1,8% та 11,2% відповідно.

Також уряд затвердив прогноз зростання ВВП до 4% на 2018 – 2020 роки.

Про заробітну плату. Середня заробітна плата в Україні сьогодні становить 6600 гривень, а до кінця року це показник може зрости до 7100 гривень.

Про пенсійний вік. Міністр соціальної політики запевнив, що Світовий банк, який працював разом з МВФ та урядом на проектом закону про пенсійну реформу, підтримує його.

Тексти дня:

Митниця не дає добро: для кого ДФС не пускає в країну покупки з-за кордону

За формальними мотивами ДФС може заблокувати доставку посилок з товарами будь-якого з тисячі світових брендів. Чому це можливо, і які загрози існують для тих, хто замовляє товар з-за кордону.

Не мораторієм єдиним

Україна має реальну можливість зрушити земельну реформу, але мораторій — далеко не єдина перепона. Які 14 кроків треба зробити, щоб одна з найважливіших реформ пройшла успішно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!