OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Понеділок, 3 квітня 2017, 21:00

Головні економічні новини за 3 квітня.

Три заяви Гройсмана під час презентації проекту плану середньострокових пріоритетних дій до 2020 року:

Перша. Кожна українська область отримає можливість реалізації великого інфраструктурного проекту.

Друга. При проведенні пенсійної реформи, яку буде пропонувати уряд, з 1 жовтня можуть бути підвищені пенсії.  

Реклама:

Третя. Приватизація дасть можливість оновити всі основні фонди, залучити в Україну новітні технології, створити нові робочі місця і розпочати серйозне пришвидшене економічне зростання.

Про ціну на газ. НКРЕ запропонує Кабміну компенсувати введення плати за розподіл газу за рахунок зменшення ціни газу як товару, який реалізується "Нафтогазом" для потреб населення в рамках спеціальних зобов'язань.

Про опалювальний сезон. Україна в опалювальний сезон 2016/2017 років використала з підземних сховищ 6,507 мільярда кубометрів природного газу й закінчила його із запасами 8,224 мільярда кубометрів.

Про ЗСТ з Канадою. Президент Петро Порошенко підписав закон "Про ратифікацію угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою".

Про "Бориспіль". Співробітники Служби безпеки України спільно з Бориспільською місцевою прокуратурою викрили розкрадання майже 30 мільйонів гривень менеджментом державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль".

Про НАБУ та "Центренерго". Детективи НАБУ розслідують факти зловживання службовим становищем службовими особами ДП "Вугільна компанія "Краснолиманська" при закупівлі вугілля та постачання його на "Центренерго".

Про УЗ. В Азербайджані було прийнято рішення про включення національної залізничної компанії "Укрзалізниця" до складу Міжнародної асоціації "Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут".

Про ПДВ. Міністерство фінансів України в суботу, 1 квітня, запустило електронний реєстр відшкодування податку на додану вартість, він буде доступний з 3 квітня.

Про рейтинг Києва. Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента Києва в іноземній і національній валюті на рівні "B-".

Тексти дня:

Новий СЕО Альфа-банку: У мене є сувенір — це найменший камінь, який кинули у наше відділення.

"Чеський акцент". Новий голова Альфа-банку Іван Світек розповів про враження від України, реформи, антиросійську пропаганду і конкуренцію з Приватбанком.

Спрощена система оподаткування: як відділити чесні ФОПи від шахраїв.

Як відокремити чесних підприємців, які користуються спрощеною системою оподаткування, від тих, хто використовує її для зловживань.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: