"АрселорМіттал Кривий Ріг" інвестує 83 мільйони в заміну газоочисних установок

Четвер, 14 серпня 2014, 15:49

"АрселорМіттал Кривий Ріг" інвестує 83 мільйони доларів в проведення реконструкції конвертерного цеху та спорудження нових газоочисних установок.

Про це йдеться у прес-релізі компанії.

Як зазначається, ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" проводить будівництво системи первинного охолоджування та очищення газів в конвертерному цеху з впровадженням автоматизованої системи екологічного моніторингу.

"Виконання цього інвестиційного проекту дасть можливість підприємству скоротити валові викиди забруднюючих речовин в атмосферу на 2,7 тисяч тонн на рік", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Реконструкція також направлена на зміну технології виплавки конвертерної сталі - переходу з повного дожигу конвертерного газу на його частковий дожиг.

Також наголошується, що ця технологія сприяє зменшенню промислового навантаження на навколишнє середовище та дозволить знизити вжиток електроенергії на 5 млн кВт.

Крім того, реконструкція установок очищення газу за конвертерами допоможе покращити якість водопостачання цеху та збільшити інтенсивність продування конвертерів киснем, що забезпечить підвищення продуктивності агрегатів.

"Очікуваним ефектом від будівництва замкнутого циклу охолоджування конвертерів є зниження вжитку води на 100 м3 на годину", - повідомляє прес-служба. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!