Україна щороку "заробляє" на іноземних студентах 120 мільйонів доларів

Середа, 4 квітня 2012, 15:38

Іноземні студенти, які навчаються у вищих навчальних закладах України, щорічно приносять в бюджет країни більше 120 млн доларів.

Про це поінформував заступник начальника Управління міжнародного співробітництва Міністерства освіти і науки, молоді та спорту Максим Михайленко під час навчально-практичного семінару в Києві у середу, повідомляє портал "Дело".

"Оплата за навчання в Україну щорічно складає близько 120 млн доларів", - повідомив Михайленко.

Він додав, що це дає можливість забезпечити роботою понад 5000 викладачів, а також підтримувати в належному стані інфраструктуру вітчизняних вузів.

Реклама:

Михайленко також нагадав, що зараз в Україні навчаються понад 55 тисяч іноземців зі 137 країн світу, з них 45% - із країн Азії, 32% - з СНД, 16% - з Африки і 3% - з Європи.

"Освітній потенціал України дозволяє нашій державі увійти до числа лідерів світового освітнього співтовариства. Однак наявні можливості українських освітніх установ використовуються не в повному обсязі і це негативно впливає на заходи з удосконалення всієї системи освіти України", - резюмував Михайленко.

Як відомо, в лютому глава Міністерства освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник заявляв про те, що в Україні навчаються 53,5 тис. студентів-іноземців. Це на 6,5 тис. більше, ніж у 2010 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!