UniCredit Group просить допомоги у Януковича

Середа, 4 квітня 2012, 14:22

Одна з найбільших міжнародних фінустанов UniCredit Group звернулася до президента Віктора Януковича з проханням запобігти наростаючому міжнародному скандалу, пов´язаному зі спробою не повернути кредитору рекордну за весь час незалежності України позику - 200 млн доларів.

Про це йдеться у повідомленні UniCredit Group, передають "Коментарі".

За словами юриста Єгора Штокалова, що представляє інтереси кредитора, мова йде про кредитне неповернення групою компаній "ІСА Прайм Девелопмент", яку очолює Олександр Башенко, банку ПАТ Укрсоцбанк, який входить до складу UniCredit Group.

"UniCredit Group підготувала листа президенту Януковичу за підписом голови підрозділу банківської діяльності UniCredit в регіоні Центральної-Східної Європи, першого заступника голови правління банку Австрії Джанні Франко Папа. Листа доставлено до канцелярії глави держави, а також керівництву НБУ", - повідомив Штокалов.

Реклама:

За його словами, UniCredit Group була змушена піти на такий крок, після того, як всі доступні законні методи щодо повернення позики не дали результату.

Зокрема було проведено кілька судових слухань, а також за заявою банку порушено головним управлінням МВС України кримінальну справу за фактом крадіжки 200 млн доларів компанією "ІСА Прайм".

Однак, всі вжиті кроки не привели до відновлення погашення заборгованості.

Юрист також додав, що в письмовому зверненні інвесторів до Януковича також відзначені явно кримінальні дії, якими увінчалося протистояння кредитора і боржника.

За словами Штокалова, крім гучного факту зі знищенням особистого майна голови ПАТ Укрсоцбанк, юристам і деяким працівникам банку, почали надходити погрози фізичної розправи.

Штокалов не виключив, що незабаром до цих людей буде приставлена ​​озброєна охорона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: