Група UniCredit підтримуватиме "Укрсоцбанк" до його продажу

Середа, 12 серпня 2015, 09:31

UniCredit Bank Austria A.G. випустив гарантійний лист на користь "Укрсоцбанку" з метою підтримки його фінансової та адміністративної діяльності до його подальшого продажу.

Про це сказано в піврічному звіті UniCredit, передає "Інтерфакс-Україна".

"Подальше погіршення економічних умов та/або обмінного курсу гривні та пролонгація конфлікту в регіоні можуть значно вплинути на відповідність "Укрсоцбанку" місцевим нормативним вимогам, зокрема до мінімального рівня капіталу", - йдеться в документі.

Випуск гарантійного листа є частиною заходів, вжитих компанією UniCredit по зміцненню капітальних позицій "Укрсоцбанку".

Реклама:

Серед них - списання в березні 2015 року боргів на 250 млн доларів, отриманих від UniCredit Bank Austria та UniCredit SpA, а також збільшення капіталу "Укрсоцбанку" на 250 млн доларів в кінці червня.

Станом на кінець червня 2015 року, "Укрсоцбанк" відповідав вимогам НБУ про мінімальний рівень достатності капіталу, вказується в звіті.

"Завдяки списанню заборгованості в першому кварталі валютний ризик "Укрсоцбанку" значно знизився, а збільшення капіталу в червні поліпшило доларові позиції банку, зробивши його більш стійким до можливого знецінення місцевої валюти", - сказано в звіті.

Згідно з ним, у першій половині 2015 року "Укрсоцбанк" скоротив свій кредитний портфель з 1,7 млрд євро до 1,5 млрд євро, а прямі кредити UniCredit Bank Austria AG українським позичальникам зменшилися з 0,5 млрд євро до 0,4 млрд євро.

У звіті уточнюється, що "українська група" UniCredit крім "Укрсоцбанку" включає його акціонера ПрАТ "Ферротрейд Інтернешнл", ТОВ "Укрсоцбуд", ТОВ "Спеціалізована інвестиційно-будівельна компанія з управління активами Укрсоц-Нерухомість" і керований нею венчурний фонд "Укрсоцбуд".

Як говориться у звіті, балансова вартість українських "дочок" до кінця червня становила 251 млн євро, зменшившись за півроку на 100 млн євро переважно через падіння курсу гривні.

Крім того, кредитні ризики української групи на 1 липня включали кредити інших підприємств групи UniCredit вартістю 519 млн євро (з яких 89 млн євро були погашені в липні).

Згідно зі звітом, наведені оцінки можуть відрізнятися від суми відшкодування загальних ризиків в кінці процесу передачі власності за підсумками переговорів.

UniCredit Bank Austria на кінець червня володіла 91,36% Укрсоцбанку, UniCredit SpA - 8,44%.

7 серпня стало відомо, що Альфа-Груп ABH Holdings SA (ABHH) (ABHH), власник восьмого за розмірами активів на українському банківському ринку "Альфа Банку", вступила в тримісячні ексклюзивні переговори з UniCredit Group по покупці сьомого на ринку "Укрсоцбанку" в обмін на міноритарну частку володіння в ABHH.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: