Китай демонстративно проігнорував світову еліту в Давосі

Середа, 25 січня 2012, 15:25

Всесвітній економічний форум в Давосі, який стартував у середу, вперше проходить без участі китайського керівництва.

Пекін проігнорував зібрання світової еліти, оскільки воно співпало зі святкуванням китайського Нового року, повідомляє ТСН.

Дві перші особи китайської номенклатури, голова КНР Ху Цзіньтао і прем'єр Держради Вень Цзябао, залишилися на батьківщині, щоб гідно відзначити наступ Нового року за східним календарем.

Причому робили вони це не у себе вдома, а в сім'ях "простих" китайців.

Реклама:

"Коли я святкую Новий рік з народом, мені не тільки дуже весело, але і легко на серці", - зізнався місцевій пресі Ху Цзіньтао.

Так що в Давос від КНР прибули лише голова адміністрації Гонконгу Дональд Цанг і заступник голови Державного комітету у справах розвитку і реформ КНР Чжан Сяоцян.

Оглядачі вважають, що відсутність вищогокитайського керівництва в цьому році може означати, що Пекін більше сконцентрований на внутрішніх питаннях, особливо перед призначенням нового генсека компартії КНР, яке має відбутися пізніше цього року.

Цікаво, що, як пише The Financial Times, у 2011 році Пекін звертався до організаторів форуму із проханням перенести його на більш ранню дату, однак отримав відмову.

Натомість експерти вважають, що сьогодні міжнародний економічний форум без представництва Китаю - це ганьба: не для Китаю, а для організаторів.

У дні проведення форуму Давос, як очікується, відвідають 40 глав держав, 19 найвпливовіших керівників центробанків, чиновники і керівники бізнесу, економісти, політологи, лідери профспілок. Всього у списку учасників більше 2600 осіб.

Цього року на відкритті форуму обговорюватиметься майбутнє капіталізму.

Владу та бізнес-еліту найбільше турбуватимуть глобальні макроекономічні проблеми, які позначалися і на корпоративному секторі, і на політичній та суспільній ситуації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!