Янукович каже, що не подолає бідність пустими обіцянками

Понеділок, 17 жовтня 2011, 11:53

Завдяки вжитим заходам, зокрема у рамках Програми економічних реформ на 2010 - 2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава", ми досягли суттєвих зрушень у цій сфері.

Про це заявив президент Віктор Янукович, передає прес-служба глави держави.

Показник бідності за 2010 рік скоротився на 2,3%, досягши найнижчого рівня з 2001 року. Це стало наслідком підвищення майже на 25% прожиткового мінімуму, більш ніж на 12% середнього розміру пенсій, на 10% реальної заробітної плати, сказано в повідомленні гаранта.

Однак залишилася високою бідність серед багатодітних сімей та жителів сільської місцевості, не втратила гостроти ця проблема для працюючого населення. Кожна четверта сім'я, до складу якої входять діти та усі працюючі дорослі, належить до категорії бідних, додав Янукович.

Реклама:

"Саме тому мною були внесені закони, спрямовані на поліпшення життєвого рівня сімей з дітьми", - сказав глава держави.

За його словами, перемозі над бідністю сприятимуть стабілізація розвитку економіки, зменшення адміністративного навантаження на бізнес, встановлення чітких податкових правил стимулюватиме відкриття нових робочих місць.

"Водночас наголошую, що бідність не можна подолати порожніми обіцянками, а лише щоденною працею в умовах зростаючої економіки", - резюмував гарант.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!