На оздоровлення влади виділять 460 мільйонів

Понеділок, 19 вересня 2011, 09:57

У 2012 році медобслуговування нардепів та керівників органів влади обійдеться в 460 мільйонів гривень.

Проект держбюджету на 2012 рік передбачає фінансову підтримку санаторно-курортних установ Державного управління справами при президенті в розмірі 102,6 мільйонів гривень.
 
За державний рахунок в цих закладах можуть відпочивати як президент, так і представники вищих органів влади, в першу чергу Кабміну, пише "Дело".

У розпорядженні депутатів є свої санаторії в Криму, де вони можуть оздоровлюватися за державний рахунок. Фінансова підтримка з бюджету держави об'єктів Верховної Ради в 2012 році складе 7,8 мільйонів гривень.

Однак найдорожче обходиться держбюджету медичне обслуговування народних депутатів та керівного складу органів державної влади, на що в наступному році планується виділити 354,6 мільйонів гривень.

Цього року, згідно з бюджетом-2011, витрати на медобслуговування вищих посадових осіб не перевищать 300 мільйонів гривень.

Сума всіх витрат на фінансову підтримку санаторіїв та медобслуговування державних чиновників становить 465 мільйонів гривень.

При цьому, для порівняння, на санаторно-курортне лікування ветеранів війни, а також осіб, на яких поширюється дія законів "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", "Про жертви нацистських переслідувань", та інвалідів бюджет-2012 передбачає 107 мільйонів гривень - в 4 рази менше, підкреслює видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!