Балога просить Пшонку дозволити заробляти на Чорнобилі

П'ятниця, 24 червня 2011, 16:24

Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога просить генерального прокурора Віктора Пшонку сприяння у відновленні пізнавальних поїздок в Чорнобильську зону.

Мова про це йде у відповідному листі Балоги, відправленому генпрокурору, передає "Інтерфакс-Україна".

Міністр нагадав, що наказом відомства від 18.02.2011 №159 був затверджений порядок відвідування громадянами України, іноземними делегаціями та іноземцями зони відчуження і зони обов'язкового відселення.

Він був узгоджений з Міністерством охорони здоров'я, Державною інспекцією ядерного регулювання, Службою безпеки України та Міністерством закордонних справ.

Реклама:

Міністерство юстиції України перевірило цей порядок на відповідність чинному законодавству України, і за результатами експертизи було прийнято рішення про державну реєстрацію даного акту.

Разом з тим, Генеральна прокуратура 10 травня внесла протест на порядок як такий, що, на її думку, не відповідає чинному законодавству України.

МНС, розглянувши цей протест і не погодившись з висновками Генпрокуратури України, мотивовано відхилив протест, оскільки вважає, що при оформленні порядку були дотримані норми Конституції і законів України.

6 червня Генпрокуратура подала адміністративний позов до Окружного адміністративного суду Києва щодо визнання протиправним і скасування зазначеного порядку.

Таким чином, було припинено дію порядку.

Балога просить з урахуванням суспільної значущості порушених питань, а також обгрунтованості позиції МНС, сприяння та підтримки Генпрокуратури у вирішенні ситуації, що склалася.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!