Кабмiн дозволив "БIК ТМ" добудову будинку на НСК "Олiмпiйський"

Субота, 18 червня 2011, 16:41

Державне пiдприємство "Нацiональний спортивний комплекс (НСК) "Олiмпiйський" i ТОВ "Будiвельна iнвестицiйна компанiя ТМ" (БIК ТМ) укладуть угоду про спiльну дiяльнiсть, пов'язану з продовженням зведення будiвлi на територiї НСК.

Про це ідеться у розпорядженні Кабiнету мiнiстрiв №547 вiд 30 травня, оприлюдненому на урядовому веб-порталі.

Згідно із повідомленям, до угоди буде внесена умова про те, що земельна дiлянка, на якiй триває будiвництво, перебуває в постiйному користуваннi держпiдприємства.

Ще однiєю умовою є викуп майнових прав на цю будiвлю, якi наразi належать НСК "Олiмпiйський", за цiною, встановленою у звiтi про оцiнку його вартостi, рецензованому у Фондi держмайна.

Реклама:

Як відомо, в липнi 2004 року СК "Олiмпiйський", як замовник, уклав iз "БIК ТМ", як генеральним iнвестором, iнвестицiйний договiр iз розвитку iнфраструктури спорткомплексу, який передбачав реконструкцiю спортивного павiльйону з розширенням та добудовою будiвлi площею 4,6 тис. кв. м на дiлянцi 16,9 га.

Йшлося про павiльйон iз колонадою перед центральним входом на стадiон.

Передбачалося, що НСК "Олiмпiйський" отримає близько 40% площ, iнвестор - близько 60%.

Iнвестицiйний договiр погодили вiце-прем'єр, голова наглядової ради НСК Дмитро Табачник (наразi - мiнiстр освiти та науки).

У 2006 роцi сторони додатковою угодою до iнвестдоговору затвердили збiльшення площ об'єкта до 20,8 тис. кв. м зi збiльшенням кiлькостi поверхiв до 12.

При цьому додаткова площа розподiлялася в спiввiдношеннi: замовнику - 30%, iнвестору - 60%.

У результатi НСК "Олiмпiйський" мав отримати 6,64 тис. кв. м, "БIК ТМ" - 14,16 тис. кв. м.

У червнi 2010 року сторони уклали додаткову угоду, у якiй вiдмовилися вiд другої черги будiвництва i домовилися передати об'єкт у спiльну власнiсть з часткою iнвестора 71% i замовника - 29% загальних площ.

Документ також передбачав прийняття об'єкта в експлуатацiю до липня 2011 року.

Цю додаткову угоду погодили Мiнiстерство у справах сiм'ї, молодi та спорту та керiвник Нацагентства з пiдготовки до Євро-2012.

Паралельно заступник генпрокурора в iнтересах Кабмiну подав позов до господарського суду Києва з вимогою визнати iнвестицiйний договiр недiйсним.

У вереснi 2008 року суд задовольнив цей позов, однак у листопадi апеляцiйний суд скасував рiшення суду нижчої iнстанцiї, а Вищий госпсуд в груднi 2009 року направив справу на новий розгляд до господарського суду Києва.

Згiдно з даними Єдиного реєстру судових рiшень, останнiм у цiй суперечцi було нове рiшення Київського апеляцiйного суду вiд 17 лютого 2011 року, який пiдтвердив рiшення господарського суду Києва вiд 16 листопада 2010 року вiдмовити у задоволеннi вимог Генпрокуратури й повернув йому справу.

ТОВ "СIК ТМ" створене в березнi 2004 року. Компанiя також iнвестує у будiвництво гiрськолижного комплексу в с.Люта Закарпатської областi.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!