Американський корабель радять використати в газових торгах з Росією

Понеділок, 13 червня 2011, 20:46

Політолог Віктор Небоженко радить Україні використати перебування американського крейсера в Чорному морі в газових переговорах з Росією.

Він порадив Росії "ставитися до України, як до серйозного геополітичного сусіди, а не лише як до майданчика з реалізації своїх інтересів", передає Deutsche Welle.

Небоженко вважає заяву Москви не так зовнішньополітичним демаршем, як сигналом для громадян самої Росії.

Він припустив, що московській дипломатії важливо продемонструвати співвітчизникам хоч якусь активність на тлі програшу "лівійського сценарію та розвитку процесу зі здачі сірійського сценарію".

Реклама:

Україна є державою, де російська дипломатія, "відступаючи по всіх фронтах, може дозволити собі висловлювати бодай показне обурення".

Небоженко вважає, що Київ міг би використати факт візиту американського корабля в газових переговорах з Москвою.

Росії він порадив "ставитися до України, як до серйозного геополітичного сусіди, а не лише як до майданчика з реалізації своїх інтересів".

Як повідомлялося, минулого тижня Міністерство закордонних справ Росії висловило стурбованість "заходом в Чорне море американського крейсера "Монтерей", обладнаного протиракетною системою "Іджіс", для участі в українсько-американських навчаннях "Сі Бриз - 2011".

Ці навчання присвячені відпрацюванню антипіратської операції.

Москві незрозуміло, чому "був обраний корабель саме з таким варіантом озброєння".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!