Роботодавці погано обізнані щодо можливостей людей із інвалідністю - ДЦЗ

Середа, 27 квітня 2011, 12:10

Люди з інвалідністю можуть продуктивно працювати за різноманітнішими професіями, проте на заваді цьому стає погана обізнаність роботодавців щодо можливостей таких людей, які шукають роботу.

Таку точку зору висловив директор Державної служби зайнятості Володимир Галицький.

За даними опитування, яке проводилось в рамках спільного проекту Програми розвитку ООН, Міжнародної організації праці та Державної служби зайнятості, більш ніж третина опитаних працедавців вважають, що люди з інвалідністю працювати не хочуть (притому, що тисячі з них активно шукають роботу), повідомив він.

Три чверті опитаних переконані, що в разі прийому на роботу людини з інвалідністю потрібно вкладати великі гроші у спеціальне устаткування робочих місць.

Реклама:

"Але, як показує практика, пристосування робочого місця часто полягає в перерозподілі функцій між працівниками, у встановленні додаткових перерв або гнучкого режиму роботи", - каже Галицький.

За його словами, нерозуміння справжнього потенціалу людей з інвалідністю призводить до того, що їм, як правило, пропонують низькооплачувану і некваліфіковану роботу.

"Близько половини вакансій, заявлених працедавцями, з мінімальним рівнем зарплати. А між тим, дві третини безробітних з числа людей з інвалідністю це люди з вищою освітою (25%) і кваліфіковані робітники (50%). Не мають кваліфікації або займали робочі місця, що не вимагають спеціальної підготовки лише чверть безробітних людей з інвалідністю (25%)", - зазначив директор ДЦЗ.

Він відзначив, що за сприянням у працевлаштуванні в першому кварталі 2011 року до Державної служби зайнятості звернулися більше 17 тисяч осіб із інвалідністю.

За її сприяння протягом перших трьох місяців року роботу отримали більше 2 тисяч осіб з інвалідністю - на 25% більше, ніж за такий самий період 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!