КРУ звинуватило уряд Януковича у спробах непрозорої приватизації

Вівторок, 24 червня 2008, 14:16

Факти перевірки Головним контрольно-ревізійним управлінням "Укртелекому" свідчать про те, що уряд Віктора Януковича та Фонд держмайна занизили на 140 млн грн вартість державної частки статутного фонду підприємства з метою подальшої непрозорої приватизації.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив керівник Головного контрольно-ревізійного управління Микола Сивульський, передає "РБК-Україна" .

Крім того Сивульський заявив, що уряд Януковича готував до приватизації НАК "Надра України". До такого виводу КРУ прийшло після перевірки діяльності НАК в II-IV кварталах 2007 року.

Відзначимо, що 18 червня цього року Сивульський вже звинувачував в масштабних зловживаннях ряд посадових осіб в уряді Віктора Януковича.

Реклама:

Зокрема об'єктом критики голови КРУ стали екс-міністр вугільної промисловості Сергій Тулуб, екс-керівник "Енергоатома" Леонід Деркач, екс-міністр палива та енергетики Юрій Бойко, екс-міністр транспорту та зв'язку Микола Рудьковський, екс-керівник "Укрзалізниці" Володимир Козак та екс-керівник НАК "Нафтогаз" Ігор Воронін.

За даними Сивульського, сума зловживань в НАК "Нафтогаз" склала 2,2 млрд грн, в "Енергоатомі" - 3,6 млрд грн, у вугільній галузі - 2,4 млрд грн, в "Укрзалізници" - 2 млрд грн.

Того ж дня прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що КРУ за підсумками перевірок за 2007 року виявило порушень на 10,2 млрд грн в ході перевірки діяльності НАК "Нафтогаз України", НАЕК "Енергоатом", "Укрзалізниці", а також 34-х підприємств вугільної галузі.

При цьому вона відзначила, що добиватиметься повернення зазначених коштів до держбюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!