Держава до 2012 року вкладе в реконструкцію аеропортів 10 млрд грн

Вівторок, 24 червня 2008, 10:00

Міністр транспорту і зв'язку України Йосип Вінський заявляє, що держава має намір направити 10 млрд грн на підготовку аеропортів для проведення в країні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу - 2012.

"Ті аеродроми, які потрібно підготувати до Євро-2012, ми відбудуємо до кінця 2011 року", - сказав голова Мінтрансу журналістам у понеділок.

Як повідомляє "Інтерфакс Україна", на початку березня уряд затвердив концепцію державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2020 року.

Концепція передбачає повернення в держвласність аеропортів "Донецьк", "Київ" (Жуляни), "Одеса", "Сімферополь", "Харків", "Вінниця" (Гавришовка), "Івано-Франківськ", "Кіровоград", "Миколаїв", "Луганськ", "Полтава", "Рівне", "Суми", "Тернопіль", "Ужгород", "Херсон", "Хмельницький", "Чернівці", "Черкаси", "Ізмаїл", "Маріуполь", "Керч", "Кривій Ріг" і "Северодонецьк". При цьому більшість діючих аеропортів в Україні перебуває в комунальній власності.

Реклама:

Концепція також передбачає організацію відкритих аукціонів для інвесторів.

Крім того, планується здійснювати винятково через відкриті аукціони передачу в концесію і оренду, продаж пасажирських і вантажних термінальних комплексів, об'єктів забезпечення авіаційним паливом і об'єктів неавіаційних видів діяльності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!