Американський фондовий ринок знову на підйомі

П'ятниця, 30 травня 2008, 10:38

Американські фондові індекси знову виросли.

Завдяки непоганим показникам росту ВВП США в I кварталі та обвалу нафтових котирувань, знову виросли американські фондові індекси, - повідомляє Finance.ua.

Ріст валового внутрішнього продукту США в I кварталі 2008 року по другій попередній оцінці склав 0,9% у порівнянні з аналогічним періодом 2007 року. Ріст економіки в IV кварталі 2007 року по остаточній оцінці склав 0,6% у річному вираженні. Попередня оцінка темпів зросту ВВП США в I кварталі поточного року становила 0,6%.

Ці результати обнадіяли аналітиків і інвесторів, які вважають, що нема сенсу говорити про рецесію в США, поки показник росту ВВП США перевищує 0,5%.

Реклама:

Серйозний ріст продемонстрували акції іпотечної компанії Countrywide Financial. Зростання котирувань її паперів склав 8,2% завдяки тому, що керівництво призначило на 25 червня проведення зборів акціонерів, де буде розглянуте питання продажу компанії банку Bank of America.

Це зняло побоювання інвесторів про те, що ціна продажу компанії може бути знижена, адже на початку травня експерти взагалі радили банку Bank of America Corp. відмовитися від угоди по придбанню за $4 млрд. Countrywide Financial Corp., оскільки іпотечні кредити цієї компанії можуть негативно позначитися на його прибутку.

Падіння ціни на нафту підтримало позитивний настрой інвесторів. Ціна на нафту різко впала після виходу звіту міністерства енергетики США, а також побоювань високих цін на паливо, які ведуть до скорочення попиту

Не останню роль зіграло і зміцнення курсу американського долару. За підсумками регулярної сесії на Нью-йоркській товарній біржі, NYMEX, липневий контракт на поставку нафти марки WTI упав на $4,41, або на 3,4%, до $126,62 за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!