БЮТ пропонує дати право СБУ та МВД "пресувати" службовців

Середа, 26 грудня 2007, 18:22

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, прийняття якого наділить усі правоохоронні органи однаковими повноваженнями у сфері притягнення держслужбовців до кримінальної відповідальності. Раніше на ці так звані службові злочини існувала монополія прокуратури.

Законопроект ставить за мету демонополізацію у сфері досудового розслідування службових злочинів органами прокуратури України.

Проект закону (№ 1281 від 25.12.2007) "Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України (щодо посилення заходів боротьби з корупцією та зі злочинами у сфері службової діяльності)" зареєстровано апаратом ВР у вівторок, 25 грудня.

Автор проекту - Святослав Олійник, член парламентського комітету з питань правосуддя.

Реклама:

"На сьогодні саме органи прокуратури мають виняткове право провадити досудове слідство стосовно службових злочинів, що об’єктивно створює монополію відомства на боротьбу з суспільно небезпечними корупційними діяннями в державі", - зазначає депутат у коментарі до свого проекту.

На думку Олійника, така монополія органів прокуратури призвела до неефективної реалізації завдань кримінального судочинства в частині розслідування та попередження посадових злочинів. Натомість, боротьба саме з такого роду злочинними діяннями в Україні потребує особливої уваги.

Тому тепер, якщо ініціативу БЮТ підтримає Верховна Рада, державних службовців зможуть "пресувати" всі: до прокуратури приєднається МВС та СБУ.

"Прийняття законопроекту дозволить досягти підвищення ефективності заходів боротьби з корупцією та зі злочинними службовими зловживаннями в цілому", - стверджує його автор.

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!