Раді пропонують дозволити приватизувати кімнати в гуртожитках

Понеділок, 17 грудня 2007, 17:40

Депутати Верховної Ради Михайло Сирота й Микола Деркач (обидва - Блок Литвина) пропонують парламенту дозволити громадянам приватизувати кімнати в гуртожитках.

Про це сказано в законопроекті № 1199 "Про внесення змін до закону України "Про приватизацію державного житлового фонду" (щодо приватизації кімнат у гуртожитках", зареєстрованого в Раді 12 грудня.

При цьому в законопроекті сказано, що не можна приватизувати кімнати в соціальних гуртожитках, гуртожитках навчальних закладів, а також квартир соціального призначення.

На думку авторів документа, прийняття цього законопроекту дасть змогу реалізувати право громадян на житло, розширити житлове будівництво й поліпшити утримання гуртожитків.

Реклама:

Як відомо, раніше депутати Верховної Ради Анатолій Матвієнко, Микола Яковина (обидва - фракція Блоку "Наша Україна") і Ольга Бондар (Блок Юлії Тимошенко) пропонували парламенту дозволити приватизацію кімнат у гуртожитках окремим категоріям громадян.

Зокрема особам, які проживають у гуртожитку не менше 5 років; особам, що направлені на роботу в іншу місцевість і пропрацювали там не менше 3 років; самотнім особам із неповнолітніми дітьми.

"Українські новини"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!