НАК припинила переговори з "Газпромом" через можливе силове блокування

Четвер, 22 листопада 2007, 15:19

Голова правління НАК "Нафтогаз України" змушений терміново призупинити переговори з ВАТ "Газпром" щодо постачання природного газу на 2008-2010 роки та повернутися до Києва через можливість силового блокування роботи компанії.

Про це "Економічній правді" повідомила прес-служба НАК "Нафтогаз України".

Делегація Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", яку очолює голова правління компанії Євген Бакулін, змушена передчасно призупинити переговори з ВАТ "Газпром" щодо постачання природного газу до України на 2008-2010 роки. Євген Бакулін терміново прибуває до Києва через загрозу блокування податковими органами України роботи Компанії силовим шляхом.

На сьогодні"Нафтогаз" володіє інформацією щодо можливості силового захоплення адміністративного будинку податковими органами України з метою адміністративного арешту діяльності компанії. За наявною інформацією податківці мотивують свої наміри непогашеною заборгованістю НАК "Нафтогаз України" перед Державним бюджетом у розмірі 89 млн грн.

Реклама:

Згідно з заявою компанії, ця заборгованість виникла наприкінці І кварталу 2006 року, коли компанією керував Олександр Болкісєв.

"Компанія звертає увагу на неадекватність мети та засобів досягнення цілей Державною податковою адміністрацією. Зневажливе ставлення податківців до Компанії під час надважливих для країни переговорів ставить під загрозу нормальні ділові стосунки "Нафтогазу України" з партнерами та суттєво погіршує імідж України перед міжнародними інвесторами", - йдеться в повідомленні прес-служби НАКу.

Компанія нагадує, що з 2005 року податковий тягар на газову галузь зростає з кожним роком і сягне у 2007 році майже 20 млрд грн (у порівнянні з 5,7 млрд грн у 2004-му).

У повідолменні йдеться, що це унеможливлює повноцінний розвиток "Нафтогазу України".

"Податкові зобов’язання мають зменшити з 30% до 11-12% від річного обороту компанії", - підкреслює прес-служба "Нафтогазу".

"Економічна правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!