Ющенко допускає часткову приватизацію "Нафтогазу"

П'ятниця, 2 листопада 2007, 11:37

Президент Віктор Ющенко допускає часткову приватизацію Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" після оптимізації внутрішнього ринку газу.

"Для того, щоб говорити про іншу модель власності цього підприємства ("Нафтогаз України"), нам потрібно навести порядок на самому ринку, а також у балансі цього підприємства. Це питання можна піднімати після того, як там наведуть елементарний порядок. Тільки тоді це буде оптимальним рішенням ", - йдеться в інтерв'ю Ющенка, розміщеному на сайті інтернет-видання "Економічна правда".

На думку Ющенка, говорити про приватизацію компанії до такої оптимізації - означає послаблювати державні позиції в контексті ролі цієї структури на внутрішньому газовому ринку.

Реклама:

У лютому Верховна Рада заборонила реорганізацію і банкрутство підприємств магістрального трубопровідного транспорту.

25 жовтня уряд призначив Сергія Поліщука заступником глави правління "Нафтогазу".

В Україні 4 магістральні трубопровідні компанії: "Укртрансгаз", "Укртранснафта", "Укртранснафтопродукт" і "Укрхімтрансаміак". "Укртрансгаз" є дочірнім підприємством "Нафтогазу України".

"Нафтогаз України" є монополістом із транспортування газу транзитними газопроводами, монополістом із транспортування нафти нафтопроводами, а також найбільшим видобувачем газу і найбільшим видобувачем нафти в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!